Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


IATA kriittinen maailman lentoasemien yksityistämisaikomuksille 05.06.2018
Seuraavaa IATA:n yleiskokousta 2019 isännöi Korean Air

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto, International Air Transport Association (IATA) on 74. yleiskokouksessaan Sydneyssä julkaissut kesäkuun alussa mm. päätöslauselman, jossa se pyytää eri maiden hallituksia suhtautumaan suurella huolella ja varovaisuudella lentoasemien mahdolliseen yksityistämiseen. IATA haluaa nähdä, että hallitukset eri maissa asettaisivat etusijalle pitkän aikavälin taloudelliset ja yhteiskunnalliset hyödyt hyvin hoidetuilla ja hallinnoiduilla lentoasemilla kuin että tavoiteltaisiin huonosti harkittujen yksityistämisten kautta lyhytjänteisiä myyntituloja, pikavoittoja.

‚ÄĚMeill√§ on infrastruktuurikriisi, jota yritet√§√§n ratkoa k√§√§ntym√§ll√§ yksityisen sektorin puoleen lis√§kapasiteetin aikaansaamiseksi lentoliikenteen infraan. Mutta on v√§√§rin olettaa, ett√§ yksityissektorilla olisi vastaukset kaikkiin kysymyksiin‚ÄĚ, painotti IATA:n ranskalainen p√§√§johtaja Alexandre de Juniac . ‚ÄĚLentoasemien omistuksen myynti lyhytj√§nteisen ja ainutkertaisen p√§√§omaruiskeen toivossa on suuri virhe.‚ÄĚ IATA:n p√§√§johtaja Juniacin mukaan t√§llainen ei ole my√∂sk√§√§n lentomatkustajien eli kuluttajien edun mukaista. Nykyisell√§√§n n. 14 prosentilla lentoasemista on yksityist√§ omistusta. Kun n√§m√§ yleens√§ ovat suuria liikenteen solmukohtia, keskeisi√§ hubeja, niiden kautta kulkee jopa 40 %:sta maailman lentoliikenteest√§.

IATA:n 74. vuotuinen yleiskokous (AGM) Australian Sydneyssä vahvisti, että seuraavaa eli 75. vuosikokousta (Annual General Meeting - AGM) ja lentoliikenteen huippujohtajien kokousta (World Air Transport Summit) isännöi ensimmäisen kerran Korean Air maan pääkaupungissa Seoulissa 2.-4. kesäkuuta 2019. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

SAS:n kesän 2019 ohjelmansa kuusi uutta kohdetta 10.10.2018
Marraskuussa käynnistyy Oulu-Tukholma -reitti

Finnish Travel Galasta on tullut matkailualan upea vuosikatselmus 08.10.2018
Tapahtumassa palkittiin ansioituneita matkailutoimijoita

Matkatavaraongelmista lennolla haetaan korvausta vain harvoin 05.10.2018
Hakemus täytyy tehdä jo lentoasemalla